Waterlove

Met een supboard bewegen op het water maakt ruimte in je hoofd. Kom tot rust in de natuur en laad weer op.

Het effect van water op onze gezondheid wordt steeds vaker onderzocht. Water geeft onze mentale en lichamelijke gezondheid een enorme boost. 

Het geluid van golven verandert onze hersengolven, waardoor we in een ontspannen meditatieve staat raken. Zelfs het kijken naar de stroming van water kan onze hersenen al tot rust brengen. Dit vermindert stress en angsten en kan zorgen voor een beter slaappatroon.

Water maakt ruimte in je hoofd. De ontspannen modus van onze hersenen zorgt voor meer creativiteit. We geven onze hersenen even rust van de dagelijkse ratrace en maken ruimte voor reflectie. 

Binnen de positieve psychologie wordt het hebben van ontzag als ontzettend belangrijk ervaren voor ons geluk. Dit gevoel van bewondering en waardering zorgt er niet alleen voor dat we bewust aanwezig zijn in het nu, maar zet ons ook aan tot nadenken over onze plek in de wereld. Dit leidt tot een gevoel van nederigheid en het idee deel te zijn van iets veel groters dan slechts onszelf en de natuurlijke wereld om ons heen.

Sporten is ontzettend goed voor onze mentale gezondheid, maar wandelen of hardlopen aan (of over - als je op een SUP board staat) het water zorgt ervoor dat dit effect vertienvoudigd wordt. Zwemmen in een meer of fietsen langs een rivier zorgt voor een veel grotere mentale boost dan bijvoorbeeld trainen in een overvolle sportzaal. 

Niet alleen de nabijheid van water is goed voor ons welzijn, maar ook ondergedompeld zijn in het water van een natuurlijke waterbron, zoals de zee of een meer, is enorm stimulerend voor ons lichaam. Zowel koude als warme wateren leveren positieve effecten op. Koud water zorgt ervoor dat je zowel geestelijk als lichamelijk opfrist en heeft een kalmerend effect op de zenuwen, terwijl het warmere water gedurende de zomer ervoor zorgt dat de spieren loskomen en lichamelijke spanningen verdwijnen.

Het zal je dus niet verbazen dat Suppen mij helemaal tot rust brengt. Ik neem je graag een keer mee op het water als onderdeel van de ACT sessies. Hiervoor is geen ervaring nodig. (Neem hiervoor een kijkje bij mijn ACT aanbod). Niet meteen fan van een SUP board? Geen probleem. Ook een individuele ACT sessie tijdens een wandeling langs het water behoort tot de mogelijkheden. 

info@waves-catchinglife.be
0496/61 94 23
Bel 128, Geel