Act of Balance

ACT helpt je persoonlijk groeien en om een bewust en waardevol leven te leiden. Samen leren surfen op de golven van het leven.

Wat?

Acceptance and commitment Therapy helpt je een bewust en waardevol leven te leiden, door je te leren omgaan met onaangename gevoelens, een gezonde afstand te nemen van negatieve gedachten(acceptance), remmingen weg te nemen en je te richten op wat écht belangrijk is in jouw leven (commitment). 

ACT kan je helpen wanneer je:

  • Bewust wil leren leven met minder remmingen en gericht wil zijn op wat écht belangrijk voor je is.
  • Een doel mist en niet precies weet wat je wil met je leven en dit wel wilt ontdekken.
  • Last hebt van stress, somatische klachten, depressieve gevoelens, piekergedachten, burn-out, vermoeidheid.

Hoe?

ACT is geen praattherapie. We gaan niet in op het verleden of op individuele levensverhalen. ACT is een vorm van gedragstherapie. 
We werken praktisch en gemoedelijk. Down to earth. Het traject bestaat uit een combinatie van psycho-educatie, ervaringsgerichte oefeningen en thuiswerk. 
Je krijgt concrete tools om aan de slag te gaan met waar je hier en nu last van hebt.

We werken aan 6 vaardigheden om onze psychologische weerbaarheid te verhogen.

  • Acceptatie : ruimte maken voor emoties, gedachten, verlangens en impulsen ipv ze te verdringen of te vermeiden.
  • Defusie : een gezonde afstand tot onze gedachten nemen.
  • Contact met hier en nu : Met je gedachten niet steeds in je hoofd zitten, bij het verleden of in de toekomst, maar bewust aanwezig zijn in het hier en nu. 
  • Waarden : Deze vormen de rode draad in de cursus en gaan over wat je écht belangrijk vindt in je leven.
  • Toewijding : het vertalen van je waarden in concreet gedrag.

Als ACT coach wil ik mij voornamelijk focussen op het preventie aanbod. Ik ben er echt van overtuigd dat Acceptance and commitment therapie iedereen de tools kan bieden om een waardevoller leven te leiden. ACT zorgt er voor dat je psychologische weerbaarheid toeneemt. Je leert omgaan met onaangename gevoelens, een gezonde afstand te nemen van negatieve gedachten (acceptance), remming weg te nemen en je te richten op wat echt belangrijk is in jouw leven (commitment).

Een groepscursus ACT is een laagdrempelige en efficiënte manier om snel mee te zijn in de ACT methodieken. Deze 8 sessie cursus ACT geeft je handvatten om je leven in handen te nemen in plaats van je te laten leiden door storende gevoelens zoals angst, verdriet, schuldgevoel, een laag zelfbeeld, en een waardevol leven te creëren. 

Deze cursus is toegankelijk voor iedereen. Zowel voor mensen die last hebben van spanning, stress, angsten,...als voor mensen zonder specifieke klachten. 

De cursus bestaat uit een combinatie van psycho educatie, ervaringsgerichte oefeningen en thuiswerk.

Je kan de groepscursus aanvullen, indien gewenst, met een individuele sessie op (stand up paddling )of naast het water. Tijdens een individuele sessie zoemen we in op jouw specifieke noden. 

Praktische info

We delen de cursus op in 8 lessen. 

Les 1 - Wat is ACT 

Les 2 - De kosten van onze controlepogingen

Les 3 - Monsters herkennen en ermee omgaan 

Les 4 - Defusie

Les 5 - Acceptatie 

Les 6 - Contact met hier en nu

Les 7 - Op weg naar je waarden 

Les 8 - Actie ondernemen

Nieuwe data en locatie voor 2023 volgen! 

Inschrijven:

Inschrijven kan door een mailtje te sturen naar info@waves-catchinglife.be

Je inschrijving is definitief na betaling via overschrijving naar IBAN BE54 9734 1522 4597 met vermelding van je naam en ACT coaching. Je ontvangt een bevestigingsmail met verdere info. 

Prijs : 

Voor deze cursus investeer je 240 euro. De digitale cursus, een drankje en een hapje zijn in de prijs inbegrepen.

 

 

 

Individuele ACT coaching - Afgestemd op jouw persoonlijke noden.

Naast de groepscursus is er ook een individueel aanbod. Tijdens de individuele sessies zoomen we helemaal in op jouw persoonlijke noden. Deze sessies kunnen als aanvulling op de groepscursus of volledig afzonderlijk. Waar  word jij écht gelukkig van? Welke gedachten en gevoelens weerhouden je om bepaalde keuzes te maken die leiden naar je doel? En hoe zorgen we er voor dat je tot concrete acties komt? 

Ik ga graag samen met je op zoek naar meer balans in je leven. liefst in de natuur en indien gewenst op het water. Say What? Yep, een sessie op een supboard zorgt voor een extra dimensie. Met een SUP board bewegen op water maakt letterlijk en figuurlijk ruimte in je hoofd. Je komt tot rust in de natuur en laad je batterij weer op. (Geen ervaring nodig.) 

Blijf je liever met de beide voeten op de grond? Ook wandelen naast het water is erg rustgevend en behoort tot de mogelijkheden. 

Praktische info

Inschrijven:

Inschrijven kan door een mailtje te sturen naar info@waves-catchinglife.be

Ik organiseer steeds een gratis en volledig vrijblijvend kennismakingsgesprek (online of per telefoon) om er zeker van te zijn dat jouw verwachtingen en mijn aanbod matchen.

Indien je daarna beslist om te starten met een individueel traject, spreken we samen af waar ons sessie doorgaan (langs het water, op het water, bij mij thuis) 

Je inschrijving is definitief na betaling via overschrijving naar IBAN BE54 9734 1522 4597 met vermelding van je naam en ACT coaching. Je ontvangt een bevestigingsmail met verdere info. 

Prijs : 

Een individuele sessie duurt 1 uur en kost 65 euro. Het aantal sessie varieert meestal tussen de 6 tot 8 sessies. 

Indien je eerder de groepscursus gevolgd hebt, kan 1 of 2 individuele sessies al voldoende zijn. 

info@waves-catchinglife.be
0496/61 94 23
Bel 128, Geel